Psykolog

Filip Breson

Privatpraktiserende psykolog hos Christianshavns Kognitive Psykologklinik og medlem af Dansk Psykolog Forening.

Jeg er uddannet cand.psych. psykolog fra Københavns Universitet og har mere end 10 års praksiserfaring med klientarbejde. Jeg har stor erfaring i arbejdet med OCD, Ortoreksi, ADHD, Angstlidelser, Depression, Stress, lavt selvværd m.fl.

I klinikken på Christianshavn tilbyder jeg udelukkende parterapi, dvs. hvor to personer indgår i et psykologisk og terapeutisk samtaleforløb. Jeg tilbyder par- og gruppeterapi til såvel kærester, ægtefæller, venner, søskende og forældre.

Metodisk arbejder jeg med udgangspunkt i Emotionsfokuseret terapi (EFT), Imago-terapi samt Kognitiv Adfærdsterapeutisk metode (KAT).

Når man ønsker at gå i par- og gruppeterapi med fokus på relationen til et andet menneske, så kan udfordringerne være meget specifikke eller noget I ikke helt selv kan definere, hvor der er et behov for bevidstgørelse gennem de terapeutiske samtaler.

Det kan være I står i en reel livskrise, hvor I overvejer, om I skal bryde i relationen med hinanden og gerne vil have støtte, råd og vejledning til dette eller fortsætte og finde ind til kernen af hinanden igen.

Det kan også være at kommunikationen mellem jer er svær, udfordret eller helt gået i hårdknude og i ofte misforstår hinanden. I par- og gruppe terapien opnå I en større bevidsthed om det, der spænder ben. Bevidstheden om, hvordan tingene hænger sammen på godt og ondt, er afgørende for at kunne finde “nye veje” og opnå det forhold til hinanden, som I egentligt godt kunne tænke jer.

Det kan være svært at åbne op for dialogen selv, hvorfor det kan være meningsfuldt at få en udefrakommende professionel par- og gruppeterapeutisk psykolog ind over, som støtte til begge parter i forholdet, når den svære samtale skal tages og som hjælp til at få kickstartet processen med at skabe positiv forandring i relationen. Dette vil jeg meget gerne hjælpe jer med.

I par- og gruppeterapien kan jeg tilbyde jer at være en neutral part, psykolog og samtalepartner som gennem det psykologisk terapeutiske arbejde kan understøtte jer i, at bryde med eventuelle negative reaktionsmønstre og genskabe mere hensigtsmæssige handle- og forholdemåder. Kort sagt kan jeg støtte og guide jer i forståelsen af hinanden og sikre at I, ikke mindst, får sat ord på jeres tanker og følelser samt får styrket jeres evne til at forholde jer åbne og nysgerrige overfor hinanden. Og som led i at vedligeholde og styrke jeres forhold “nu og her” og over tid, for derigennem at nå jeres ønsket mål med terapien. Det vigtigste er blot, at I motiveret for- og ønsker at arbejde med jer selv og hinanden mod en positiv forandring i forholdet og relationen.

Jeg ser frem til vores samarbejde.

Uddannelse

 • Jeg er uddannet Psykolog, cand.psych., fra Københavns Universitet
 • Jeg har endvidere en Bachelor i Dramaturgi fra Århus Universitet

Kompetenceområder

 • Hjælp til afklaring i parforholdet og/eller relationen
 • Udvikling af parforholdet og/eller relationen mod ønsket (konkrete) mål
 • Vejledning, rådgivning og støtte under eventuel afvikling af parforholdet (skilsmisse)
 • Kommunikationsudfordringer – ubalancer, uenighed og misforståelser, tavshed eller skænderier m.fl.
 • Konfliktforebyggelse/konflikthåndtering: bliv bedre til at forstå og håndtere konflikter
 • Følelsesmæssig selvregulering – bedre tackling af følelsesmæssige reaktioner
 • Akut opstået sygdom – indflydelse på og udfordringer i relationen
 • Diagnosers indflydelse på relationen (fx. Stress, angst, depression og/eller fx ADHD/ADD)
 • Manglende nærvær, anerkendelse og komplimenter – individuelle behov i forholdet.
 • Væk fra fokus på ”Problem-diskurs”: Undersøgelse af forholdets styrker, ressourcer og motivation
 • Selvværds- og selvtillidsudfordringer – problemer med at sige fra eller være ærlig i relationen
 • Sex, utroskab og svigt i relationen herunder Jalousi
 • Når fortiden fylder for meget – tidligere erfaringer, tilknytningsmønstre, overlevelsesstrategier mv.

Bestil tid

Ønsker du en session?

Ring mig op eller send en mail, og så aftaler vi nærmere.