Ida Hanneborg

60 43 77 99 | ih@ckpk.dk

Ida Hanneborg

Praktiserende psykolog hos hhv. Christianshavns Kognitive Psykologklinik og MindCph Metakognitiv Psykolog Praksis.

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns universitet, og jeg arbejder hovedsageligt ud fra en Metakognitiv forståelsesramme. Det vil sige, at mit primære fokus er at afhjælpe belastende bekymringstanker. Bekymring er karakteriseret ved cirkulær, længerevarende tankeaktivitet, der har til formål at analysere, søge svar på “Hvorfor”- eller “Hvad nu, hvis”-spørgsmål, anticipere fremtiden, bearbejde fortiden, bearbejde følelser eller på anden vis “tænke sig” ud af ens problemer. Der er evidens for, at al denne i sit udgangspunkt velmenende tankeaktivitet paradoksalt bidrager til udvikling og vedligeholdelse af psykisk lidelse.

Min indgangsvinkel til behandlingen er at lære dig og dine nuværende tanke- og handlemønstre grundigt at kende med henblik på at skræddersy et behandlingsforløb, der hjælper dig bedst muligt.

Jeg vil hjælpe dig til at skelne mellem reel problemløsning og uhensigtsmæssig bekymring samt lære dig, hvordan du kan afkoble dig dine bekymringer, når de dukker op.
Idet du afholder dig fra bekymring, frigiver du et mentalt overskud, som ruster dig til at opnå dine mål, forbedre din præstation og øge dit selvværd.

Uddannelse:
Cand. Psych fra Københavns Universitet.
Bachelor i Dansk fra Københavns Universitet.

Kompetenceområder:
Angstlidelser
Bekymringstanker/grublerier
Vrede
Jalousi
Fobier
Sygdomsangst
Depression
Eksistentielle kriser
Lavt selvværd
Studieproblemer
Eksamensangst
Angst hos børn og unge
Parterapi
Coaching

Ida Hanneborg | Christianshavns Kognitive Psykologklinik